preskoči na sadržaj

Centar za odgoj i obrazovanje "Goljak" Zagreb

Login
Tražilica
Kalendar školske godine 2017./2018.

eD za učenike

eD za učitelje

Stručni skupovi

Kalendar
« Svibanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Vrijeme

Radovi naše zadruge

Učeničko zadrugarstvo u Centru za odgoj i obrazovanje „Goljak“ bilježi svoje početke pedesetih godina prošlog stoljeća i aktivno je do školske godine 1990/91. Učenička zadruga tada zamire, da bi se školske godine 2003/04. obnovila i dobila ime „Šegrt Hlapić“   Od tada ponovo djelujemo i trudimo se što kvalitetnije osmisliti planove i programe naših sekcija, kako bi bile što uspješnije u proizvodno tržišnom smislu. Učeničko zadrugarstvo u Centru za odgoj i obrazovanje „Goljak“ bilježi svoje početke pedesetih godina prošlog stoljeća i aktivno je do školske godine 1990/91. Učenička zadruga tada zamire, da bi se školske godine 2003/04. obnovila i dobila ime „Šegrt Hlapić“

Od tada ponovo djelujemo i trudimo se što kvalitetnije osmisliti planove i programe naših sekcija, kako bi bile što uspješnije u proizvodno tržišnom smislu.

 Aktivni smo sudionici na smotrama učeničkog zadrugarstva Grada Zagreba, Na 4., 5. i 8. smotri Grada Zagreba osvojili smo drugo mjesto u skupini škola koje doprinose odgoju i obrazovanju učenika s posebnim potrebama.
Na 6. smotri učeničkih zadruga Grada Zagreba osvojili smo prvo mjesto. Predstavili smo se i na 19., 20. i 21. smotri učeničkog zadrugarstva Republike Hrvatske u Trogiru, Poreču i Podgori.

 Početkom svake školske godine sazivamo sjednicu Zadružnog odbora na kojoj raspravljamo o mogućnostima, sekcijama, aktivnostima i ciljevima. Tada donosimo kurikulum te planove i programe po sekcijama.


Učenička zadruga dobila je nove prostore za rad u Našičkoj ulici.Uz redovne aktivnosti u Našičkoj organiziramo radionice na koje pozivamo svoje suradnike, roditelje, studente i učenike iz drugih škola. Prostor ima velike prozore koje koristimo kao izložbene površine.
Stanovnici Jaruna rado pogledaju naše izloške. Školske godine 2010/11. učenička zadruga ima 30 učenika zadrugara.
Učenici su se pridružili na dobrovoljnoj osnovi i odabrali sekciju koja ih privlači:


-keramičarska sekcija,
-obrada i oblikovanje platna,
-kreativno oblikovanje,
-pletenje šibljem i špagom,
-cvjećarska sekcija i
sekcija grafičkog oblikovanja

Rezultati rada zadruge i postignuća mladih zadrugara omogućuju nam da redovito nabavljamo sirovine i potrebna sredstva za rad, osposobljavamo učenike i voditelje putem seminara i radionica, da sudjelujemo u humanitarnim akcijama, nagrađujemo marljivost zadrugara zajedničkim izletima poslije uspješno obavljenih aktivnosti.
Učenici zadrugari putem rada u sekcijama razvijaju navike za rad i život u zajednici, usvajaju nove vještine koje mogu koristiti u samostalnom životu, upoznaju i promoviraju našu kulturnu baštinu i doprinose njenom očuvanju.
Aktivnosti su primjerene mogućnostima učenika, potiču razvoj fine motorike i okulomotorike, komunikacije i socijalizacije
Isto tako potiču kreativnost i razvoj osjećaja za lijepo, razvoj samopouzdanja, razvoj spoznaja okoline i samostalnog ponašanja u važnim aspektima življenja.

Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
_________________________________________________
Autor: Ivana Petrović Balaban, 16. 6. 2017.

Smotra učeničkih zadruga grada Zagreba

24.5.2017. naši vrijedni zadrugari sudjelovali su na Smotri učeničkih zadruga grada Zagreba kojoj je škola domaćin ove godine bila Osnovna škola Sesvetska Sopotnica. Na smotri su uz našu učeničku zadrugu sudjelovale još 35 učeničkih zadruga grada Zagreba. Naši zadrugari predstavili su svoje nove proizvode s temom „Mirisna priča s našeg Goljaka“.

Veliko hvala na trudu našoj voditeljici Meliti Tatar!


 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju