preskoči na sadržaj

Centar za odgoj i obrazovanje "Goljak" Zagreb

________________________________________________

Autor: Ivana Petrović Balaban, 18. 5. 2018.

Pregled kulturnih  događanja u sklopu projekta   „Priča u srcu“,u školskoj godini  2017./2018.

 

  

Gostovanje „Tribine u gostima“ Društva hrvatskih književnika i susret naših učenika s eminentnim hrvatskim književnicima .Predstavljanje  novih  knjiga uz obilježavanje važnih datuma  (Međunarodni dan knjižnica, Sveopći dječji dan…).  Donacija  knjiga i slikovnica iz OŠ Josipa Račića  u sklopu akcije „Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj“ , gostovanje lutkarske skupine  „Mašta“ s predstavom  „Zaljubljeni žabac“;  glavni  su događaji koje je priredila  voditeljica „Priča u srcu“ Jasmina Mojži Koprolčec  sa suradnicima, za učenike s lokacije Goljak.

Bilo je lijepo slušati i gledati  naše drage prijatelje, velika hvala svima!

Zahvaljujemo svim kolegama, ravnatelju i roditeljima  za podršku  u realizaciji   ovih događanja, osobito Ani Jončić, Meliti  Tatar , Mirti Bartolović, Dejani Horvat i Tanja Dejanović Šagadin.

Veselimo se sljedećim  „Pričama u srcu “ i  zajedničkim  druženjima!

Petak, 20.listopada 2017. naša nas je  „Priča u srcu “ odvela u OŠ Josipa Račića.

 Bili smo gosti 3.a razreda učiteljice  Dragane Rakonce i knjižničarke Darije Jurič. Pjevali smo, slušali   priču i recitacije učenika. Družili  se  uz  stol pun mirisnih kolača sudjelujući  u  njihovom obilježavanju Dana zahvalnosti za plodove zemlje i Dana jabuka.  S velikim zanimanjem obišli smo njihovu knjižnicu i susreli se s pedagoginjom Draganom Nešković i psihologinjom Valentinom Božinović Gunjina.

 Svima im se zahvaljujemo  na toplom gostoprimstvu i pažnji koju su nam iskazali jer su  odlučili da upravo Centar Goljak bude mjesto kojem će darovati prikupljene knjige u sklopu projekta „Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj“.

 

 

Listopad slavi školske knjižnice  i njihov Međunarodni dan  23.10. 2017., a   mi smo slavili  taj dan uz književnicu  Sanju Polak.

   Zahvalni smo „Tribini u gostima“, koju vodi   književnik Hrvoje Kovačević ,  što nam je omogućila ovaj ponovni susret   sa   Sanjom Polak i glavnim junacima  njezinih knjiga Paulini P., Janu i Emi.  Pozorno smo pratili   cijelu priču zanimljive nam književnice  i zapamtili da moramo biti sretni, hrabri i uporni.   Zato smo i zapjevali Kad si sretan...

  

 

 

 Na Sveopći dječji dan ,20.11.2017. je održana treća ovogodišnja   Radionica  čitanja i pričanja priča s   eminentnim hrvatskim  književnikom  DUBRAVKOM Jelačićem  Bužimskim.

Ovom prilikom Dubravko Jelačić Bužimski   predstavio nam je svoje  stvaralaštvo pričom kako je nastala trilogija o Martinu, kako su nastajale televizijske serije Naši i vaši  te Razgovori sa sjenama kojima je bio urednik i  scenarista, što je posebno razveselilo  one malo starije. 

   

 Naše naročite simpatije ovaj  veliki književnik probudio je  pričanjem  anegdota i tako smo se nasmijani pozdravili do sljedećeg susreta.

 

 

MELITA Rundek i Filip Cvitanušić  posjetili su nas 15.12.2017.

 Zašto je ovaj susret bio poseban   za  nas i našeg  prijatelja Hrvoje Kovačevića  možemo saznati iz  njegove objave koju prenosimo  u cijelosti sa stranica  Društva hrvatskih književnika.

„Već sam mnoge Tribine u gostima proglasio posebnima, svaka od njih to je i bila na svoj način, no teško da ijedna druga toliko zaslužuje taj epitet kao ova, trideset osma. Melita Rundek napisala je sjajan roman Hrvač u kojemu opisuje kako se (danas maturant) Filip  Cvitanušić nevjerojatno hrabro nosi s tegobama cerebralne paralize te ne samo da se uspio osposobiti za samostalan život, postati izvrstan učenik, nego je uspješan i u sportu. Od dvanaeste se godine bavi hrvanjem. Učenicima Centra za odgoj i obrazovanje Goljak predstavili su se književnica i njena inspiracija. Melita je predstavila svoj roman, a zatim Filipu prepustila da govori o sebi. Hrvač se pokazao kao izuzetno zanimljiv govornik, svojom je duhovitošću i inteligencijom osvojio sve nazočne. Djeca su mu počela postavljati pitanja i prije nego što je završio uvodni dio. I ne samo da su mu postavljali pitanja, nego su mu i otvoreno odavala priznanja za njegova postignuća. A Filip ih je bodrio da ustraju u ostvarivanju zacrtanih ciljeva.“

 I mi odajemo priznanje Hrvoju Kovačeviću za ovaj susret  koji je  poučio naše učenike  da neuspjeh  nije kad pokušaš pa ti ne uspije. Neuspjeh je kad ne pokušaš ili kad prerano odustaneš pa ne ostvariš ono što možeš. Nitko od nas ne zna što sve može dok ne pokuša.                   

                             

 

 

„Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj“ , moto je akcije kojom su  prikupljali  i darivali slikovnice i dječje knjige učenici OŠ Josip Račić , a oni su nam svoju donaciju  uručili   26.3.2018.  na zajedničkoj radionici  u našem Centru.

 

Naša srca su obradovali tradicionalnim hrvatskim pjesmama,

čitanjem priča i razgovorom, a naziv ove vrijedne akcije ostvario se u potpunosti.

 Naše goste proveli smo u razgledavanje školskog prostora, a oni su bili posebno razdragani kad su primijetili u školskom hodniku plakat sa slikama našeg prethodnog susreta.

 Male uspomene s ovog lijepog i sretnog susreta:

 

IMG_20180328_133511IMG_4396

 

 

U četvrtak , 10. svibnja 2018. godine, prisustvovali smo  predstavi „Zaljubljeni žabac“, koju je izvela lutkarska skupina „Mašta“  iz OŠ „Josipa Račića  pod  vodstvom učiteljice  Zlate Kovač.

 Svidjela nam se poruka   iz  ove priče da iako smo različiti, možemo biti prijatelji. Uživali smo u svakom trenutku!                                                               

Naši prijatelji  još su nam podijelili brižno pripremljene materijale za radionice  izrade lutaka, kako bismo i mi  mogli  izraditi  svoje  žapce, a za  kraj ovog druženja počastili  smo ih slasticama koje su nam pripremile drage mame  naših učenika i ravnatelj.

  Pedagog škole  Bartola Kašića, Vilim Kovač zanimao se za obrazovne programe Centra Goljak, a učiteljice s Goljaka je samo  trebalo potaknuti temom… 

Osim kulturnog i profesionalnog, to je bilo za nas, divno ljudsko iskustvo.

          

Bilo je lijepo slušati i gledati  naše drage prijatelje, velika hvala svima!

 

Zahvaljujemo svim kolegama, ravnatelju i roditeljima  za podršku  u realizaciji   ovih događanja, osobito Ani Jončić, Meliti  Tatar, Mirti Bartolović i Dejani Horvat.

 

Veselimo se sljedećim  „Pričama u srcu “ i  zajedničkim  druženjima!
Kalendar šk. god. 2019./2020.

eD za učenike

eD za učitelje

Stručni skupovi

Kalendar
« Svibanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Korisni linkovi
CMS za škole logo
Centar za odgoj i obrazovanje "Goljak" Zagreb / Goljak br. 2, HR-10000 Zagreb / centar-odgojiobrazovanje-goljak.skole.hr / ured@centar-odgojiobrazovanje-goljak.skole.hr
preskoči na navigaciju