preskoči na sadržaj

Centar za odgoj i obrazovanje "Goljak" Zagreb

Login
Tražilica
Kalendar školske godine 2017./2018.

eD za učenike

eD za učitelje

Stručni skupovi

Kalendar
« Svibanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Vrijeme

Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
_________________________________________________
Autor: Ivana Petrović Balaban, 30. 6. 2017.

Priča u srcu


5.travnja 2014. održana je  radionica «PRIČA U SRCU» na kojoj je gostovao ugledan književnik, pisac ogleda i poezije g. Stjepan Lice.

Održana je radionica «Priča u srcu» u sklopu projekta Radionice čitanja i pričanja priča koje su pokrenule voditeljice Jasmina Mojži Koprolčec i Anita Kiš. Centar za odgoj i obrazovanje «Goljak» posjetio je književnik Stjepan Lice i u naša srca posijao sjeme dobrote s nadom da će ono bogato procvasti kako piše u predgovoru jedne njegove knjige.

Učenicima je čitao priče iz svoje knjige za djecu «Bubekovo gnijezdo» te je na zanimljiv način pripovijedao o djetinjstvu, školovanju i događajima iz života koji su mu inspiracija za neka njegova književna djela.

Potvrdilo se da dobra priča uvijek uzbudi srce i maštu.

Zahvaljujemo autoru knjige «Bubekovo gnijezdo» što je potaknuo kod naših učenika ove lijepe doživljaje.

 Slike susreta možete pogledati u našoj Fotogaleriji

 

A naša  se priča našla među brojnim drugim pričama…

Intervju naših učenika s  g. Stjepanom Licom objavljen je u  dječjem  mjesečnom listu Mali  Koncil- Mak- broj 2, listopad 2014.

  

Kad se male riječi slože, sve se može, sve se može!

 

Školske godine  2014./2015. mnoge su priče dotaknule naša srca, a mnoge su posađene duboko u srca naših gostiju.

Kao predbožićni poklon u 12. mjesecu, Centar je posjetio Andrej Dojkić sa svojim prijateljima glumcima. Vesela je družina izvela dijelove iz predstave Družba Pere Kvržice te tako razveselila sve prisutne. Učenici im nisu ostali dužni  te su pokazali brojne talente: pjevanje, ples, glumu i dr. Gosti su se spontano prisjetili (ne)zgoda iz nekih predstava te učenicima približili trud i rad koji su morali uložiti kako bi postali dobri u svom poslu.

 

Tijekom drugog polugodišta Priča u srcu pronašla je blisku suradnicu,  Tribinu u gostima voditelja Hrvoja Kovačevića. Tribina u gostima projekt je Društva hrvatskih književnika koji promiče čitanje, a gosti su nam bili Jadranko Bitenc  i  Robert Mlinarec.

Jadranko Bitenc predstavio je svoj popularni roman Twist na bazenu.  Roman je bio samo povod za razgovor.  Jednosatno druženje tog travanjskog popodneva obilježili  su mnoštvo pitanja, nekoliko pročitanih odlomaka iz romana, razmjena iskustava te, uvijek dobrodošli, savjeti.

 Jadranko je svojom osobnošću, načinom predstavljanja svog rada te optimizmom uvukao svakog učenika u svoju priču. Svi su željeli pročitati Twista  pa ga je poklonio školskoj knjižnici iako nije bio siguran je li to njegov predzadnji ili možda čak i zadnji autorski primjerak.

 

Drugog gosta, Roberta Mlinarca , učenici su dočekali s osmijesima na licima.  Mlinarec je predstavio svoj rad i uspio zainteresirati učenike nižih i viših razreda, ali pažljivo su ga slušali i svi učitelji. Učenici su aktivno slušali, ali još su aktivnije postavljali pitanja. Bombardirali su ga pitanjima o sadašnjem profesionalnom i osobnom životu, radu, trudu, prijašnjim iskustvima, o osnovnoškolskom i srednjoškolskom razdoblju, o interesima i slobodnom vremenu... Mlinarec je živo i opušteno odgovarao na pitanja. Originalna pitanja zaslužila su i nagradu. Mlinarec je darovao tri slikovnice učenicima, ali je obećao  da će i školska knjižnica biti bogatija za nekoliko naslova.

 

 

 

 

 

Priča ide dalje u novu školsku  2015./2016. godinu!

                                          

24. rujna 2015. ugostili smo u COO “Goljak” književnicu Melitu Rundek, autoricu poznatih dječjih romana (nama najpoznatijih „Haj, ja sam online“ i „Psima ulaz zabranjen“).

Ovoga puta  Melita Rundek, prezentirala je dvije svoje knjige  Psima ulaz zabranjen i Mirko i 7 prigovora .  U ugodnom druženju s  učenicima objasnila im je  da je svatko od nas poseban i da se moramo voljeti takvima kakvi jesmo ,naglasila je  važnost čitanja, odnosno mašte koju ono potiče.  Tijekom susreta nesebično je  odgovarala  na brojna pitanja zainteresiranih učenika i poslušala njihova razmišljanja koja su iznosili .

 

Zahvalili  smo  Meliti Rundek na posjeti uz  rad učenika   naše školske Zadruge “Šegrt Hlapić”. Učenici s  velikim veseljem  izrađuju poklone za  sve naše književne susrete uz osobito zalaganje  voditeljica Melite Tatar i Tereze Ožbolt,  autorice idejnog rješenja crteža koji se nalaze na našim poklonima. (Zahvala kolegicama na  svesrdnoj podršci!).