preskoči na sadržaj

Centar za odgoj i obrazovanje "Goljak" Zagreb

Login
Tražilica
Kalendar školske godine 2017./2018.

eD za učenike

eD za učitelje

Stručni skupovi

Kalendar
« Svibanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Vrijeme

Eko škola 2016./2017.
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
_________________________________________________
Autor: Ivana Petrović Balaban, 25. 5. 2017.

Izvještaj o projektnom danu Ekoškole Centra za odgoj i obrazovanje "Goljak"

U petak, 19.5.2017.godine, pod vodstvom koordinatorice Tihane Sever, održao se u veseloj i razigranoj atmosferi  u Centru za odgoj i obrazovanje „Goljak“ projektni dan Ekoškole.


Tema je bila Ozelenjavanje ograde školskog igrališta Centra izradom visećeg vrta. U tegle izrađene od plastičnih boca,uz pomoć lopatica napravljenih od manjih plastičnih boca, učenici su uz pomoć učiteljica-rehabilitatorica, te njegovateljica sadili cvijeće.  Nekoliko učiteljica su prethodno pripremile boce, dok su se djeca okupljala ispred boravka, a zatim smo krenuli sa sadnjom.

Učenici su bili oduševljeni aktivnošću. Za to vrijeme, dok su učenici nižih razreda sadili cvijeće, učenici viših razreda su u PSP-u sa učiteljima rehabilitatorima od ostataka boca izrađivali i bojali cvjetove kojima će se takošer ukrasiti ograda školskog igrališta. Po završetku jutarnjeg dijela sadnje, izrađene i posađene tegle postavljene su na ogradu igrališta.

U popodnevnoj smjeni sadnja se nastavila, ali su učenici zamijenili uloge: učenici viših razreda su sada sadili cvijeće u tegle sa profesorima predmetne nastave i njegovateljicama, a učenici nižih razreda su u PSP-u  sa rehabilitatoricom izrađivali slike uz pomoć čepova od plastičnih boca.

Dio učenika predmetne nastave je sa profesoricom biologije i kemije izradio oznake sa imenima biljaka. Zatim su ih postavili uz biljke u školskom vrtu te tako napravili poučnu stazu.

Tijekom cijelog dana u prostorima učionica , boravaka i na hodnicima škole bili su postavljeni izložbeni radovi učenika Centra, te plakati s radovima ostalih lokacija, te su gosti mogli vidjeti radove naših vrijednih učenika kroz cijelu godinu.

Na ostalim loakcijama u Banjavčićevoj i Našićkoj također se sadilo cvijeće u tegle od plastičnih boca, te su se ukrašavali izlozi, prozori  i ograda igrališta zasađenim cvijećem.

Projektni dan prošao je u veseloj i vedroj, ali i radnoj atmosferi, te smo na kraju dana svi bili zadovoljni postignutim rezultatom.

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju