preskoči na sadržaj
Eko škola 2016./2017.

Izvještaj o projektnom danu Ekoškole Centra za odgoj i obrazovanje „Goljak“

U petak, 19.5.2017.godine, pod vodstvom koordinatorice Tihane Sever, održao se u veseloj i razigranoj atmosferi  u Centru za odgoj i obrazovanje „Goljak“ projektni dan Ekoškole.


Tema je bila Ozelenjavanje ograde školskog igrališta Centra izradom visećeg vrta. U tegle izrađene od plastičnih boca,uz pomoć lopatica napravljenih od manjih plastičnih boca, učenici su uz pomoć učiteljica-rehabilitatorica, te njegovateljica sadili cvijeće.  Nekoliko učiteljica su prethodno pripremile boce, dok su se djeca okupljala ispred boravka, a zatim smo krenuli sa sadnjom.

Učenici su bili oduševljeni aktivnošću. Za to vrijeme, dok su učenici nižih razreda sadili cvijeće, učenici viših razreda su u PSP-u sa učiteljima rehabilitatorima od ostataka boca izrađivali i bojali cvjetove kojima će se takošer ukrasiti ograda školskog igrališta. Po završetku jutarnjeg dijela sadnje, izrađene i posađene tegle postavljene su na ogradu igrališta.

U popodnevnoj smjeni sadnja se nastavila, ali su učenici zamijenili uloge: učenici viših razreda su sada sadili cvijeće u tegle sa profesorima predmetne nastave i njegovateljicama, a učenici nižih razreda su u PSP-u  sa rehabilitatoricom izrađivali slike uz pomoć čepova od plastičnih boca.

Dio učenika predmetne nastave je sa profesoricom biologije i kemije izradio oznake sa imenima biljaka. Zatim su ih postavili uz biljke u školskom vrtu te tako napravili poučnu stazu.

Tijekom cijelog dana u prostorima učionica , boravaka i na hodnicima škole bili su postavljeni izložbeni radovi učenika Centra, te plakati s radovima ostalih lokacija, te su gosti mogli vidjeti radove naših vrijednih učenika kroz cijelu godinu.

Na ostalim loakcijama u Banjavčićevoj i Našićkoj također se sadilo cvijeće u tegle od plastičnih boca, te su se ukrašavali izlozi, prozori  i ograda igrališta zasađenim cvijećem.

Projektni dan prošao je u veseloj i vedroj, ali i radnoj atmosferi, te smo na kraju dana svi bili zadovoljni postignutim rezultatom.

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Ivana Petrović Balaban   datum: 25. 5. 2017.

TražilicaKalendar školske godine 2016/2017


eD za učenike


eD za učitelje


Stručni skupovi


Kalendar
« Siječanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Korisni linkovi
Korisni linkovi


Vrijeme

preskoči na navigaciju